Alumnes del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ aprenen a crear falques de ràdio

Els alumnes de 5è de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda, Lola Anglada i El Pontarró, participants del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), reben aquesta setmana sessions teòriques per aprendre a crear un anunci de ràdio. Posteriorment, enregistraran la falca als estudis de Ràdio Martorell, per tal de promocionar les artesanies que vendran amb les seves cooperatives a la Fira de Primavera.

Un any més, l’equip de Ràdio Martorell s’ha desplaçat als centres escolars per ensenyar els alumnes a redactar, estructurar i locutar un anunci radiofònic. Els cooperativistes han conegut les diferents opcions per elaborar una falca efectiva i han pogut escoltar i analitzar alguns exemples per treballar-los a classe. També s’han familiaritzat amb conceptes com target (que defineix el públic objectiu al qual ens dirigim) o share (el percentatge d’audiència que ens escolta).

Els joves han rebut idees per fer els guions més creatius i mantenir l’atenció dels oients. Se’ls hi ha explicat quin tipus de locutor es necessita per enregistrar una falca, tot tenint en compte la veu, l’accent, la dicció i la interpretació. Les falques que elaborin els alumnes podran ser gravades amb música coixí per sota la veu, per acompanyar-la i potenciar-la, o bé d’un jingle o efecte de so que intentaran fixar a la memòria de l’audiència.

Durant el taller, els alumnes han començat a elaborar la seva pròpia falca per publicitar els productes de la seva cooperativa. La falca escollida s’enregistrarà durant el mes d’abril en una visita que realitzaran totes les cooperatives als estudis de l’emissora municipal, i que els ajudarà a donar a conèixer les seves manualitats.

Dilluns van rebre el taller els alumnes de les cooperatives ‘Echegashop’ i ‘Les mans màgiques’ de l’Escola José Echegaray. Aquest dimarts, ha estat el torn de l’Escola Mercè Rodoreda amb ‘2Compi kids’, ‘Rodo Cooper’, ‘Art & Craft’ i ’22 estrelles’, i demà li tocarà als emprenedors de l’Escola Lola Anglada i El Pontarró, que integren les cooperatives ‘Lola Makers’, ‘LAR’ i ’11pontaCracks’.