Els alumnes de cicle superior de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada han presentat el treball fet fins ara

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) –impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada- avança amb pes ferm. Els alumnes de cinquè de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella han visitat durant el mes de desembre el consistori.

El projecte va arrencar amb l’inici del nou curs escolar 2018/2019 i al llarg d’aquests darrers dies l’alcalde Gil Ariso ha rebut la visita de les diferents cooperatives que han creat els estudiants amb l’objectiu de conèixer de primera mà en quin punt es troben com a cooperatives, el treball fet fins al moment i quins són els projectes de futur. “Des del consistori oferim tots els nostres recursos al servei de l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat per tal que aquest sigui un projecte d’allò més enriquidor per les dues parts”, explica Ariso. La visita al consistori, a més, ha servit per què les cooperatives sol·licitessin el seu número d’identificació fiscal (NIF). 


Durant els darrers mesos totes les cooperatives han triat nom, han fet la seva acta de constitució, han elaborat els seus estatus i han triat els equips directors (president/a, tresorer/a i secretari/ària). També s’han configurat en cinc cooperatives: Imagination&Joy (Escola Collbaix); C.R.E.A Units i LNC Petits Cooperatius (l’Escola Ametllers), Selvàtics i Joncagamers (l’Escola Joncadella).