FASE 1: Creació de la cooperativa

Les escoles José Echegaray i El Pontarró participen a l’edició més telemàtica del CUEME

Martorell tornarà a tenir representació enguany al programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques al cicle superior d’educació primària. L’Escola José Echegaray i El Pontarró participaran, junt amb altres centres de tota la demarcació de Barcelona, en una edició preferentment en línia.

Jornada sobre cooperativisme a l'Escola Nostra Senyora de Montserrat

Avui 27 de febrer  l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha visitat les cooperatives Dreams of Montserrat SCCP i Delux Product, SCCP de l’Escola Nostra Senyora de Monstserrat per explicar el funcionament d’una cooperativa. Les funcions del consell rector i els seus membres, la presa de decisions de l’assemblea, la creació de comissions per repartir les tasques que s’han de dur a terme així com la gestió de la tresoreria.

Creades dues cooperatives a Parets del Vallès

Els alumnes de 5è de primària del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat han constituït formalment dues cooperatives en un acte amb l’alcalde Francesc Juzgado avui dia 29 de gener.

Amb el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) els alumnes aprenen des de la pràctica tots els passos que impliquen la creació, producció i comercialització d’una empresa, que en aquest cas és una cooperativa.

Els alumnes de cicle superior de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada han presentat el treball fet fins ara

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) –impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada- avança amb pes ferm. Els alumnes de cinquè de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella han visitat durant el mes de desembre el consistori.

A Sitges ja tenim oficialment donades d'alta les Cooperatives d'enguany!

Ahir vam atendre a l'OAC de l'Ajuntament de Sitges les 7 Cooperatives de les nostres Escoles: Agnès de Sitges, Maria Ossò, Esteve Barrachina i Escola Pia (i en breu també ens visitarà l'Escola Miquel Utrillo) per a tramitar l'alta del CIF i explicar-nos com s'estan organitzant, creant producte i consensuant decisions per tirar endavant el seu projecte.

Aquest curs, amb l'incorporació de l'Escola E.Barrachina, ja podem dir que el projecte CuEmE a Sitges és un projecte de Ciutat on hi participen el 100% de les escoles.

La classe "Salvem el Fartet" ja tenim Cooperativa!

La classe de 6è, "Salvem el Fartet", de l'escola Vicente Ferrer de Sant Boi de Llobregat ja hem estem en ple procés cooperativista: Ja hem escollit el nom de la Coopertativa: ASFI (Ajuda, eSforç, Fabricació i Imaginació".

Hem realitzat una campanya electoral per a escollir els membres de l'equip directiu: hem contituit la mesa electoral i hem votat amb unes paperetes. Al final hem pogut felicitat als socis escollits com a Presidenta, Secretària i Tresorera.

Les cooperatives de Premià de Mar engeguen amb força

Enguany a Premià de Mar comptem amb la participació de tres escoles: Sant Cristòfol, Mar Nova i El Dofí. En aquest segon curs en el que participem, St. Cristòfol repeteix experiència, aquest cop amb dues cooperatives, i les altres dues escoles comencen l’aventura també amb moltes ganes.

El Centre d'Estudis Mollet ja té nom per la seva cooperativa.

La classe de cinquè de primària de l'escola Centre d'Estudis Mollet ja té nom per la seva cooperativa. Després de les votacions, el nom escollit és: CdCEM. Estem convençuts de que faran molt bona feina! També tenim decidit quina serà l'aportació del capital dels diferents socis.  Ara ja estem posats en la redacció dels documents necessaris per a la seva formalització. Estem molt il.lusionats i enfeinats!