Les cooperatives CREA units i LNC Petits Cooperatius de Sant Joan de Vilatorrada sol·liciten prestec a FIARE Banca Etica

Dimecres dia 10 d'abril les Cooperatives de l'Escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, CREA units i LNC Petits Cooperatius, han sol·licitat cada una un préstec a FIARE Banca Ètica.

Fins a l'Escola s'ha desplaçat la Sra. Elisabet Duocastella, sòcia i representant de Fiare, que ha escoltat atentament les presentacions que cada cooperativa havia preparat i ha formulat algunes qüestions per aclarir aspectes dels projectes.

Les dues cooperatives s'han presentat, han explicat les fases per les quals han passat i han fet especial referència a l'anàlisi econòmic-financer del seu projecte. Han parlat de les despeses previstes, de les seves  de necessitats de finançament inicial, de la previsió de ventes (recolzada en els resultats del seu estudi de mercat) i els resultats previstos. De l'anàlisi s'ha demostrat la possibilitat de retorn del préstec sol·licitat, la donació d'una part dels beneficis a una ONG, el retorn del capital social als socis i sòcies i un romanent per realitzar una activitat lúdica per a tots els cooperativistes. Així mateix aquesta informació també l'han entregat per escrit.

Ara estan a l'espera que FIARE els doni una resposta a la seva sol·licitud si bé confien que aquesta sigui positiva i els concedeixin els préstecs sol·licitats.